Peruna-tattaririeskat resepti

Peruna-tattaririeskat
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rieskat ovat parhaimmillaan uunituoreina. Kokeile perunan tilalla myös bataattia. Jos rieskoja jää yli, pakasta, ja sulata myöhemmin leivänpaahtimen kautta.

Ainesosat

4 dl perunasosetta (veteen tehtyä)
1 dl tattarihiutaleita
2 rkl sulatettua maidotonta margariinia
1 dl täysjyväriisijauhoa
0,25 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), vesi, ruokasuola, tattari, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita perunasoseen joukkoon lusikalla muut ainekset. Taikina saa olla melko tiivistä.

2. Jaa taikina 12 palaan ja pyörittele palloiksi. Nosta pallot leivinpaperoidulle pellille ja taputtele ohuiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla.

3. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.