
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Leivo ihanan pehmeitä rieskoja helposti perunasosehiutaleista ja ruokavalioosi sopivista hiutaleista. Rieskat maistuvat sekä lämpiminä että kylminä eivätkä kovetu nopeasti.
Ainesosat
0,5 pussi (á 70 g) | perunasosehiutaleita |
2,5 dl | kylmää vettä |
1 dl | kiehuvaa vettä |
1,5 dl | riisihiutaleita |
0,5 rkl | pellavansiemeniä |
1,5 rkl | siirappia |
0,5 pussi | kuivahiivaa |
0,5 rkl | psylliumia |
0,5 tl | suolaa |
0,25 dl | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, siirappi, ruokasuola, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, riisi (vilja), pellavansiemen, hiiva, E491, psylliumsiemen, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
9
kpl
1. Mittaa perunasosehiutaleet kulhoon. Lisää joukkoon kylmä ja kiehuva neste. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää soseeseen muut ainekset. Anna turvota 10 minuuttia.
3. Nostele taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muotoile halutessasi vedellä kastelluin käsin sämpylän muotoisiksi. Uunissa leivonnaiset leviävät pellille rieskoiksi.
4. Kohota 20 minuuttia.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.