Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maukas lisä salaattipöytään tai kevyeksi lounaaksi. Sopii myös vaikka brunssille, vappujuhliin, illanistujaisiin ja grillattavien lisäkkeeksi.
Ainesosat
600 g | kuorittuja kypsiä perunoita |
2 rkl | ruohosipulia |
100 g | sipulia |
3 rkl | rypsiöljyä |
0,5 dl | valkoviinietikkaa |
1 tl | suolaa |
2 tl | mustapippurirouhetta |
200 g | kurkkua |
100 g | suolakurkkua (tarkista ainesosat) |
100 g | purjosipulia |
2 dl | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
1 tl | sipulijauhetta |
1 tl | tuoretta persiljaa |
170 g | pekonia |
Valmistusohje
1. Keitä kuoritut perunat, mutta älä liian pehmeiksi. Kuutioi jäähtyneet perunat kulhoon.
2. Säästä osa ruohosipulista salaatin päälle. Hienonna loppu ruohosipuli ja silppua sipuli. Sekoita ne perunoiden joukkoon varovasti käännellen.
3. Valmista öljystä, viinietikasta ja mausteista liemi. Kaada se salaatin päälle ja kääntele aineksia varovasti muutaman kerran.
4. Anna maustua yön yli kylmässä peiteltynä.
5. Seuraavana päivänä kuutioi pesty kurkku ja suolakurkut. Hienonna pesty ja puolitettu purjo viipaleiksi. Lisää ne perunoiden joukkoon.
6. Lisää "jugurtti". (Voit maustaa sitä esim. ruokavalioon sopivalla kurkkupikkelsillä.) Sekoita varovasti käännellen.
7. Paista pekonipalat pannulla. Lisää ne ja persiljasilppu salaatin päälle. Tarkista maku. Lisää mausteita maun mukaan.