Peruna-pekonisalaatti resepti

Peruna-pekonisalaatti
Salaatit
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Maukas lisä salaattipöytään tai kevyeksi lounaaksi. Sopii myös vaikka brunssille, vappujuhliin, illanistujaisiin ja grillattavien lisäkkeeksi.

Ainesosat

600 g kuorittuja kypsiä perunoita
2 rkl ruohosipulia
100 g sipulia
3 rkl rypsiöljyä
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl mustapippurirouhetta
200 g kurkkua
100 g suolakurkkua (tarkista ainesosat)
100 g purjosipulia
2 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
1 tl sipulijauhetta
1 tl tuoretta persiljaa
170 g pekonia
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), ruohosipuli, sipuli, ruokasuola, kurkku, purjo, persilja, sika, rypsiöljy, rosmariini, etikka, viinirypäle/rusina, E223, mustapippuri, vesi, soijapapu, E440, E333, E331, E330, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E306, E304, merisuola, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
6
kpl

1. Keitä kuoritut perunat, mutta älä liian pehmeiksi. Kuutioi jäähtyneet perunat kulhoon.

2. Säästä osa ruohosipulista salaatin päälle. Hienonna loppu ruohosipuli ja silppua sipuli. Sekoita ne perunoiden joukkoon varovasti käännellen.

3. Valmista öljystä, viinietikasta ja mausteista liemi. Kaada se salaatin päälle ja kääntele aineksia varovasti muutaman kerran.

4. Anna maustua yön yli kylmässä peiteltynä.

5. Seuraavana päivänä kuutioi pesty kurkku ja suolakurkut. Hienonna pesty ja puolitettu purjo viipaleiksi. Lisää ne perunoiden joukkoon.

6. Lisää "jugurtti". (Voit maustaa sitä esim. ruokavalioon sopivalla kurkkupikkelsillä.) Sekoita varovasti käännellen.

7. Paista pekonipalat pannulla. Lisää ne ja persiljasilppu salaatin päälle. Tarkista maku. Lisää mausteita maun mukaan.