
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Perunasosetta tuunaamalla valmistat makoisat paistikkaat. Tässä versiossa soseen joukkoon keitetään omenaa. Saat paistikkaista oransseja, jos lisäät soseeseen porkkanaa. Voit tarjoilla paistikkaita sellaisenaan esimerkiksi salaatin ja ruokavalioon sopivan kastikkeen kanssa. Paistikkaat sopivat myös lisäkkeeksi lihalle tai kalalle. Reseptillä tulee noin 14 paistikasta.
Ainesosat
700 g | jauhoisia perunoita |
2 | pientä omenaa |
0,75 tl | suolaa |
1 tl | juoksevaa hunajaa |
3 rkl | tuoretta persiljaa |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Kuori, huuhtele ja pilko perunat. Pese omenat, poista siemenkota ja pilko omenat paloiksi.
2. Siirrä omena- ja perunapalat kattilaan. Mittaa päälle vettä, kunnes palat juuri peittyvät. Keitä kypsiksi n. 20 minuuttia.
3. Kaada vesi pois. Soseuta sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
4. Sekoita soseeseen suola, hunaja ja hienonnettu persilja.
5. Kuumenna öljyä lettupannulla tai paistinpannulla. Nosta paistikasseosta lusikalla pannulle ja paina littanaksi. Muotoile halutessasi reunat. Paista 2 minuuttia/ puoli.
Vinkki: Jos haluat tasakokoisia paistikkaita, anna seoksen jäähtyä sen verran, että pystyt muotoilemaan sitä käsin. Kumoa seos vedellä kastellulle leikkuulaudalle ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tangosta tasakokoisia paloja. Muotoile paloista pihvejä ja paista.