
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kaunis jälkiruoka kruunaa aterian. Kokoa jälkiruoka esimerkiksi jalallisiin laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Persimoni tuo makeutta ja väriä jälkiruokaan. Maljojen pohjalle voit käyttää mitä vain ruokavalioon sopivia keksejä.
Ainesosat
Pohjalle: | |
125 g | gluteenittomia keksejä |
50 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
2 | kypsää persimonia |
2 | liivatelehteä |
1 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
150 g | maidotonta "jugurttia" (esim. kookoksesta) |
0,25 dl | sokeria |
1 rkl | sitruunamehua |
Koristelu: | |
1 | kypsä persimoni |
Valmistusohje
1. Murskaa keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Jaa seos kuuden tarjoiluastian pohjalle. Painele tiiviiksi lusikalla tai sormin.
2. Valmista täyte. Pese ja kuori persimonit. Soseuta sauvasekoittimella.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi.
4. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Sekoita vaahtoon "jugurtti", sokeri ja persimonisose.
5. Kiehauta mehu mikroaaltouunissa. Nosta liivatelehdet vedestä ja puristele ylimääräinen vesi pois. Liuota liivate mehuun.
6. Kaada liivate-mehuseos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita koko ajan sähkövatkaimella.
7. Jaa täyte laseihin. Nosta lasit jääkaappiin vähintään tunniksi.
8. Pese ja kuori persimoni. Pilko pieniksi kuutioiksi. Jaa kuutiot maljojen päälle.