Persikkapulla resepti

Persikkapulla
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täytä pullat vaihteeksi raikkaalla persikkarahkalla. Saat pullasta maidottoman käyttämällä pullataikinaan maidon sijasta ruokavalioosi sopivaa kasvijuomaa ja korvaamalla maitorahkan kasviperäisellä vaihtoehdolla.

Ainesosat

50 g maidotonta margariinia
2,5 dl laktoositonta maitojuomaa
25 g tuorehiivaa
0,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
5,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Voiteluun:  
1 rkl vettä
1 rkl siirappia
Täyte:  
5 säilykepersikanpuolikasta
2 dl laktoositonta maustamatonta rahkaa
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, hiiva, ruokosokeri, kardemumma, vesi, siirappi, persikka/nektariini, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sulata rasva. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää rasva joukkoon.

2. Liota hiiva rasva-nesteseokseen. Sekoita joukkoon myös sokeri ja kardemumma.

3. Vaivaa jauhot taikinaan. Kohota taikinaa 30 minuuttia.

4. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele osat pulliksi. Taikina on tarttuvaa, joten käytä jauhoja apuna.

5. Kuumenna vettä ja siirappia pienessä kulhossa mikroaaltouunissa. Voitele pullat siirappi-vesiseoksella.

6. Paista 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä pullat.

7. Valmista täyte. Pilko persikat pieniksi kuutioiksi. Sekoita rahkan joukkoon. Maista täytettä ja lisää halutessasi sokeria.

8. Halkaise jäähtyneet pullat ja laita väliin rahkaseosta.