
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Täytä pullat vaihteeksi raikkaalla persikkarahkalla. Saat pullasta maidottoman käyttämällä pullataikinaan maidon sijasta ruokavalioosi sopivaa kasvijuomaa ja korvaamalla maitorahkan kasviperäisellä vaihtoehdolla.
Ainesosat
50 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | laktoositonta maitojuomaa |
25 g | tuorehiivaa |
0,5 dl | sokeria |
1 tl | kardemummaa |
5,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Voiteluun: | |
1 rkl | vettä |
1 rkl | siirappia |
Täyte: | |
5 | säilykepersikanpuolikasta |
2 dl | laktoositonta maustamatonta rahkaa |
Valmistusohje
1. Sulata rasva. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää rasva joukkoon.
2. Liota hiiva rasva-nesteseokseen. Sekoita joukkoon myös sokeri ja kardemumma.
3. Vaivaa jauhot taikinaan. Kohota taikinaa 30 minuuttia.
4. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele osat pulliksi. Taikina on tarttuvaa, joten käytä jauhoja apuna.
5. Kuumenna vettä ja siirappia pienessä kulhossa mikroaaltouunissa. Voitele pullat siirappi-vesiseoksella.
6. Paista 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä pullat.
7. Valmista täyte. Pilko persikat pieniksi kuutioiksi. Sekoita rahkan joukkoon. Maista täytettä ja lisää halutessasi sokeria.
8. Halkaise jäähtyneet pullat ja laita väliin rahkaseosta.