Persikkapavlova resepti

Persikkapavlova
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Herkullinen marenkipohjainen pavlova-kakku maistuu kesän juhlissa. Perinteinen marenki valmistetaan kananmunasta, mutta tässä reseptissä kananmuna korvataan säilykekikherneen liemellä. Voit käyttää täytteessä myös jotain valmiiksi maustettua rahkavalmistetta tai sekoittaa maustamattoman rahkavalmisteen joukkoon persikkakuutioita tai muita käyttämiäsi hedelmiä tai marjoja. Kakku kannattaa täyttää vasta hieman ennen tarjoilua, jotta pohja pysyy mahdollisimman rapeana. Tee pohja tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii kuivua kunnolla.

Marenkipohjaan tarvittavan määrän kikhernelientä (1,5 dl) saa yleensä yhdestä säilykekikhernepurkista.

Ainesosat

Marenki:  
1,5 dl kikhernepurkin lientä
1 tl omenaviinietikkaa
1,5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
0,5 tl ksantaania
n. 1 tl öljyä
Täytteet:  
1,5 dl maidotonta vispi"kermaa"
2 dl maidotonta maustamatonta "rahkaa"
1 tlk (240 g) säilykepersikanpuolikkaita
300 g pensasmustikoita
200 g suomalaisia (pakaste)vadelmia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ksantaanikumi, persikka/nektariini, mustikka, vadelma, kikherne, vesi, merisuola, etikka, omena, E223, maissitärkkelys, rypsiöljy, soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, luontainen määrittelemätön aromiuute, E440, E333, E331, E330, E306, E304, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista marenki. Aseta leivinpaperi pellille. Voitele leivinpaperille noin 30 cm ympyrä öljyllä.

2. Valuta kikhernepurkin liemi siivilän läpi kulhoon. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi 3-5 minuuttia.

3. Sekoita sokerin joukkoon tärkkelys ja ksantaani. Lisää sokeriseos pieninä erinä vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa marenkia täydellä teholla (vähintään 10 minuuttia) kunnes marenki on jämäkkää, vähän purkkamaista ja pysyy kulhossa ylösalaisin käännettynä.

4. Kaavi marenki heti pellille noin 3 cm paksuiseksi ympyräksi.

5. Paista 100-asteisen uunin alatasolla n. 2,5-3 tuntia. Voit puolessa välissä varovasti siirtää marengin leivinpaperin kanssa uuniritilälle, jolloin marenki kuivuu myös keskeltä. Marenki on valmis, kun se on päältä kova ja irtoaa kokonaan helposti leivinpaperista.

6. Sammuta uunin virta ja jätä uuniluukku auki esim. puuhaarukan avulla. Anna marengin kuivua noin 2 tuntia tai yön yli.

7. Täytä marenki juuri ennen tarjoilua. Vaahdota "kerma" kovaksi vaahdoksi. Lisää sekoittaen joukkoon "rahka". Pursota tai lusikoi seos marenkipohjan päälle. Voit halutessasi jättää vaahtoa vähän pursotuspussiin koristelua varten.

8. Pilko säilykepersikka kuutioiksi. Koristele pavlova hedelmillä ja marjoilla.