
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Täytä laskiaispullat vaihteeksi raikkaalla persikkatäytteellä. Voit lisätä täytteeseen myös muita säilykehedelmiä.
Ainesosat
50 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
25 g | tuorehiivaa |
0,5 dl | sokeria |
1 tl | kardemummaa |
5,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Voiteluun: | |
1 rkl | vettä |
1 rkl | siirappia |
Täyte: | |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
5 | säilykepersikanpuolikasta |
Valmistusohje
1. Sulata rasva. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää rasva joukkoon.
2. Liota hiiva rasva-nesteseokseen. Sekoita joukkoon myös sokeri ja kardemumma.
3. Vaivaa jauhot taikinaan. Kohota taikinaa 30 minuuttia.
4. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele osat pulliksi. Taikina on tarttuvaa, joten käytä jauhoja apuna.
5. Kuumenna vettä ja siirappia pienessä kulhossa mikroaaltouunissa. Voitele pullat siirappi-vesiseoksella.
6. Paista 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä pullat.
7. Valmista täyte. Vaahdota "kerma". Pilko persikat pieniksi kuutioiksi. Sekoita vaahdon joukkoon. Maista täytettä ja lisää halutessasi sokeria.
8. Halkaise jäähtyneet pullat ja laita väliin persikkavaahtoa.