Persikkalaskiaispulla resepti

Persikkalaskiaispulla
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täytä laskiaispullat vaihteeksi raikkaalla persikkatäytteellä. Voit lisätä täytteeseen myös muita säilykehedelmiä.

Ainesosat

50 g maidotonta margariinia
2,5 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
25 g tuorehiivaa
0,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
5,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Voiteluun:  
1 rkl vettä
1 rkl siirappia
Täyte:  
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
5 säilykepersikanpuolikasta
Linkitetyt ruoka-aineet: hiiva, ruokosokeri, kardemumma, siirappi, persikka/nektariini, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, E340, E170, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E101, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sulata rasva. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää rasva joukkoon.

2. Liota hiiva rasva-nesteseokseen. Sekoita joukkoon myös sokeri ja kardemumma.

3. Vaivaa jauhot taikinaan. Kohota taikinaa 30 minuuttia.

4. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele osat pulliksi. Taikina on tarttuvaa, joten käytä jauhoja apuna.

5. Kuumenna vettä ja siirappia pienessä kulhossa mikroaaltouunissa. Voitele pullat siirappi-vesiseoksella.

6. Paista 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä pullat.

7. Valmista täyte. Vaahdota "kerma". Pilko persikat pieniksi kuutioiksi. Sekoita vaahdon joukkoon. Maista täytettä ja lisää halutessasi sokeria.

8. Halkaise jäähtyneet pullat ja laita väliin persikkavaahtoa.