
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Munaton, maidoton, gluteeniton ja vehnätön keikauskakku. Keikauskakun voi tehdä monista eri hedelmistä. Valitse sinulle mieluinen ja sopiva hedelmä ja hedelmäsose. Tässä on käytetty säilykepersikoita. Joillekin koivuallergian takia persikasta ristiallergiaoireita saavalle säilykepersikka ja kypsennetty persikka voi sopia paremmin.
Ainesosat
Pohjalle: | |
3 rkl | maidotonta margariinia |
3 rkl | siirappia |
1 prk (820/470 g) | säilykepersikoita |
Taikina: | |
200 g | maidotonta margariinia |
2 dl | sokeria |
2 dl | persikkasosetta |
2 dl | perunajauhoa |
3 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
1 dl | kiehuvaa vettä |
Valmistusohje
1. Ota halkaisijaltaan n. 24 cm vuoka. Laita sen pohjalle leivinpaperi. Laita myös reunaa vasten leivinpaperisuikale tai voitele vuoan reunat ja jauhota ruokavalioon sopivilla jauhoilla.
2. Sulata rasva ja sekoita sen joukkoon siirappi. Kaada seos vuoan pohjalle ja asettele päälle persikat.
3. Vaahdota taikinakulhossa rasva ja sokeri.
4. Lisää taikinaan hedelmäsose, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kiehuva neste.
5. Kaada taikina hedelmäpalojen päälle vuokaan.
6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla.
7. Anna jäähtyä. Kumoa kakku varovasti.
Vinkki: Tämä kakku maistuu herkulliselta myös lämpimänä ruokavalioon sopivan jäätelön kanssa.