Persikkakeikauskakku resepti

Persikkakeikauskakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Munaton, maidoton, gluteeniton ja vehnätön keikauskakku. Keikauskakun voi tehdä monista eri hedelmistä. Valitse sinulle mieluinen ja sopiva hedelmä ja hedelmäsose. Tässä on käytetty säilykepersikoita. Joillekin koivuallergian takia persikasta ristiallergiaoireita saavalle säilykepersikka ja kypsennetty persikka voi sopia paremmin.

Ainesosat

Pohjalle:  
3 rkl maidotonta margariinia
3 rkl siirappia
1 prk (820/470 g) säilykepersikoita
Taikina:  
200 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
2 dl persikkasosetta
2 dl perunajauhoa
3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: siirappi, persikka/nektariini, ruokosokeri, vesi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Ota halkaisijaltaan n. 24 cm vuoka. Laita sen pohjalle leivinpaperi. Laita myös reunaa vasten leivinpaperisuikale tai voitele vuoan reunat ja jauhota ruokavalioon sopivilla jauhoilla.

2. Sulata rasva ja sekoita sen joukkoon siirappi. Kaada seos vuoan pohjalle ja asettele päälle persikat.

3. Vaahdota taikinakulhossa rasva ja sokeri.

4. Lisää taikinaan hedelmäsose, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kiehuva neste.

5. Kaada taikina hedelmäpalojen päälle vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla.

7. Anna jäähtyä. Kumoa kakku varovasti.

Vinkki: Tämä kakku maistuu herkulliselta myös lämpimänä ruokavalioon sopivan jäätelön kanssa.