Persikkakakku resepti

Persikkakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä kuivakakussa käytetään persikkasosetta kananmunan korvaamiseen. Saat erimakuisia kuivakakkuja, kun käytät erilaisia ruokavalioon sopivia hedelmä- tai marjasoseita. Muista jauhottaa kakkuvuoka ruokavalioon sopivilla jauhoilla (esimerkiksi karkeilla riisijauhoilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla).

Ainesosat

3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2,25 dl perunajauhoa
1,5 tl psylliumia
3 tl vanilliinisokeria
2,25 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
135 g maidotonta margariinia
1,5 dl persikkasosetta
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, persikka/nektariini, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sulata rasva ja sekoita kuiviin aineisiin. Sekoita viimeisenä taikinaan hedelmäsose.

3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 min. Kumoa vasta jäähtyneenä.