Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tässä kuivakakussa käytetään persikkasosetta kananmunan korvaamiseen. Saat erimakuisia kuivakakkuja, kun käytät erilaisia ruokavalioon sopivia hedelmä- tai marjasoseita. Muista jauhottaa kakkuvuoka ruokavalioon sopivilla jauhoilla (esimerkiksi karkeilla riisijauhoilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla).
Ainesosat
3 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2,25 dl | perunajauhoa |
1,5 tl | psylliumia |
3 tl | vanilliinisokeria |
2,25 dl | sokeria |
3 tl | leivinjauhetta |
135 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | persikkasosetta |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Jauhotukseen: | karkeaa riisijauhoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, persikka/nektariini, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, riisi (vilja)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata rasva ja sekoita kuiviin aineisiin. Sekoita viimeisenä taikinaan hedelmäsose.
3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 min. Kumoa vasta jäähtyneenä.