
Makeat piparit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Keksit maistuvat niin juhlapöydässä kuin arkisella päiväkahvilla. Voit vaihtaa persikan myös toiseen säilykehedelmään.
Ainesosat
75 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | sokeria |
1 rkl | tummaa siirappia |
3 | säilykepersikanpuolikasta |
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1,5 tl | vanilliinisokeria |
1,5 tl | ruokasoodaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, siirappi, persikka/nektariini, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E500/ruokasooda (leivinjauhe)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
30
kpl
1. Vatkaa rasva, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
2. Pilko persikat pieniksi paloiksi. Sekoita rasva-sokerivaahtoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele osat tangoiksi leivinpaperoidulle pellille.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
6. Leikkaa terävällä veitsellä lämpimät keksilevyt viipaleiksi. Anna keksien jäähtyä pellillä.