Persikka-mustikkatäytekakku resepti

Persikka-mustikkatäytekakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämän täytekakun kakkupohjassa kananmuna korvataan hedelmäsoseella. Kakkupohjasta tulee varsin jämäkkä, joten jos teet sen halkaisijaltaan pienempään vuokaan kuin reseptissä on tehty, voit leikata kakkupohjan myös kolmeen osaan. Muista kostuttaa kakkupohjat hyvin. Valitse ruokavalioon sopiva ja mieluisa hedelmäsose ja käytä samaa hedelmää myös koristelussa. Mustikan tilalle voit myös vaihtaa jonkin toisen marjan. Kakkuvuoan jauhottamiseen sopii perunakuidun tilalla myös  esimerkiksi gluteeniton korppujauho tai karkea riisijauho.

Ainesosat

Pohja:  
200 g maidotonta margariinia
2,5 dl sokeria
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
3 dl hedelmäsosetta (persikasta)
Vuoan voitelu ja jauhotus:  
0,5 rkl maidotonta margariinia
1 rkl perunakuitua
Kostutus:  
n. 0,5 dl vettä
Täyte ja koristelu  
1 dl mustikkahilloa
100 g pakastemustikoita
470 g säilykepersikoita viipaleina
2,5 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta)
125 g pensasmustikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, persikka/nektariini, vesi, mustikka, pektiini, kookos, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys, peruna (juures)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista pohja. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe.

3. Sekoita kuivat aineet ja hedelmäsose rasva-sokerivaahtoon.

4. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja jauhota reunat. Levitä taikina vuokaan.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Siirrä alin kakkupohja tarjoilulautaselle. Kostuta.

7. Levitä kakkupohjalle hilloa, mustikoita ja persikkaviipaleita.

8. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Pursota tai levitä puolet persikkaviipaleiden päälle.

9. Nosta päälle toinen kakkupohja. Kostuta.

10. Koristele kakku lopulla vaahdolla, persikkaviipaleilla ja pensasmustikoilla.