
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämän täytekakun kakkupohjassa kananmuna korvataan hedelmäsoseella. Kakkupohjasta tulee varsin jämäkkä, joten jos teet sen halkaisijaltaan pienempään vuokaan kuin reseptissä on tehty, voit leikata kakkupohjan myös kolmeen osaan. Muista kostuttaa kakkupohjat hyvin. Valitse ruokavalioon sopiva ja mieluisa hedelmäsose ja käytä samaa hedelmää myös koristelussa. Mustikan tilalle voit myös vaihtaa jonkin toisen marjan. Kakkuvuoan jauhottamiseen sopii perunakuidun tilalla myös esimerkiksi gluteeniton korppujauho tai karkea riisijauho.
Ainesosat
Pohja: | |
200 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | sokeria |
4 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1 dl | perunajauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
3 dl | hedelmäsosetta (persikasta) |
Vuoan voitelu ja jauhotus: | |
0,5 rkl | maidotonta margariinia |
1 rkl | perunakuitua |
Kostutus: | |
n. 0,5 dl | vettä |
Täyte ja koristelu | |
1 dl | mustikkahilloa |
100 g | pakastemustikoita |
470 g | säilykepersikoita viipaleina |
2,5 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta) |
125 g | pensasmustikoita |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe.
3. Sekoita kuivat aineet ja hedelmäsose rasva-sokerivaahtoon.
4. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja jauhota reunat. Levitä taikina vuokaan.
5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Siirrä alin kakkupohja tarjoilulautaselle. Kostuta.
7. Levitä kakkupohjalle hilloa, mustikoita ja persikkaviipaleita.
8. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Pursota tai levitä puolet persikkaviipaleiden päälle.
9. Nosta päälle toinen kakkupohja. Kostuta.
10. Koristele kakku lopulla vaahdolla, persikkaviipaleilla ja pensasmustikoilla.