
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä peltileivässä on viljoista vain gluteenitonta kauraa. Vaihtele joukkoon eri kerroilla eri hiutaleita, ruokavaliosi huomioiden.
Ainesosat
2 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 pussia | kuivahiivaa |
6 dl | vettä |
5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 rkl | sokeria |
1,5 tl | suolaa |
3 rkl | ruokaöljyä |
Taikinan taputteluun: | gluteenitonta kaurajauhoa |
Valmistusohje
1. Mittaa 2 dl jauhoja kulhoon. Sekoita joukkoon kuivahiiva.
2. Lämmitä neste hiukan kättä lämpimämmäksi. Lisää neste jauho-hiivaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne osissa taikinaan.
4. Lisää rasva taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
5. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele taikinasta tasapaksu pellin kokoinen leipä. Taikina on tahmeaa, joten jauhota kädet ennen taputtelua.
6. Laita leivän päälle puhdas leivinpaperi ja leivinliina. Kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia.
7. Poista liina ja paperi leivän päältä. Halutessasi voit leikata taikinapyörällä leivän ruuduiksi jo ennen paistamista (kuvassa).
8. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia.