Peltileipä kaurasta resepti

Peltileipä kaurasta
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä peltileivässä on viljoista vain gluteenitonta kauraa. Vaihtele joukkoon eri kerroilla eri hiutaleita, ruokavaliosi huomioiden.

Ainesosat

2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 pussia kuivahiivaa
6 dl vettä
5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
3 rkl ruokaöljyä
Taikinan taputteluun: gluteenitonta kaurajauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, ruokasuola, gluteeniton kaura, hiiva, E491, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Mittaa 2 dl jauhoja kulhoon. Sekoita joukkoon kuivahiiva.

2. Lämmitä neste hiukan kättä lämpimämmäksi. Lisää neste jauho-hiivaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

3. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne osissa taikinaan.

4. Lisää rasva taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

5. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele taikinasta tasapaksu pellin kokoinen leipä. Taikina on tahmeaa, joten jauhota kädet ennen taputtelua.

6. Laita leivän päälle puhdas leivinpaperi ja leivinliina. Kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia.

7. Poista liina ja paperi leivän päältä. Halutessasi voit leikata taikinapyörällä leivän ruuduiksi jo ennen paistamista (kuvassa).

8. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia.