
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tällä helpolla reseptillä valmistuu kätevästi pellillinen leipää. Uunituore peltileipä maistuu levitteen kera. Jäähtyneenä voit täyttää sen lempitäytteilläsi.
Ainesosat
25 g | tuorehiivaa |
0,75 rkl | psylliumia |
3 dl | vettä |
4 dl | gluteenitonta tummaa jauhoseosta |
1 rkl | siirappia |
1 tl | suolaa |
50 g | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
hiiva, vesi, siirappi, ruokasuola, psylliumsiemen, tattari, peruna (juures), pellavansiemen, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Liuota hiiva ja psyllium haaleaan veteen. Anna seistä 10 minuuttia.
2. Lisää seokseen jauhoseos, siirappi ja suola. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Sekoita aineksia keskenään sähkövatkaimella n. 3 minuuttia.
3. Kaavi taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile vedellä kostutetuin käsin. Kohota 20 minuuttia.
4. Painele kohonneen leivän päälle viillot, joiden kohdalta kypsä leipä on paiston jälkeen helppo murtaa paloiksi.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.