Pellavarouhe-lihapyörykät resepti

Pellavarouhe-lihapyörykät
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pellavansiemenrouhe sitoo taikinan aineksia yhteen ja tuo lihapyöryköihin paahteista makua.

Ohje: Linseed

Ainesosat

400 g naudan jauhelihaa
3 tl sinappia
2 rkl pellavarouhetta
1 kananmuna
1 rkl tuoretta silputtua rosmariinia
0,75 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: nauta/härkä, sinappi/sinapinsiemen, kananmuna, rosmariini, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), pellavansiemen, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita ainekset yhteen kulhossa.

2. Pyörittele massasta lihapyöryköitä.

3. Paista pyöryköitä pannulla 10 minuuttia välillä käännellen.