
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tekeekö mielesi valmistaa uusia perunoita vaihteeksi uudella tavalla? Kokeile maustaa perunat pellavansiemenrouheella. Resepti onnistuu myös talviaikaan varastoiduista perunoista.
Ohje: Linseed
Ainesosat
1 kg | (uusia) perunoita |
1 rkl | rypsiöljyä |
3 rkl | sinappia |
0,75 dl | pellavansiemenrouhetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), sinappi/sinapinsiemen, rypsiöljy, rosmariini, pellavansiemen
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Pese perunat huolellisesti ja laita kulhoon. Valuta perunoille öljyä ja sinappia. Kierittele perunoita, jotta ne maustuvat kauttaaltaan. Kääntele sekaan pellavansiemenrouhe.
2. Levitä perunat leivinpaperoidulle uunipellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Perunoiden koko vaikuttaa paistoaikaan. Kokeile kypsyys haarukalla.