Pellavapeltileipä resepti

Pellavapeltileipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kuitupitoinen ja helposti valmistuva peltileipä. Ripottele pinnalle pellavansiemeniä tai muita ruokavalioon sopivia siemeniä tai hiutaleita.

Ainesosat

2,5 dl kuumaa vettä (ei kiehuvaa)
1 dl (maustettua) pellavarouhetta
1 dl hirssihiutaleita
1 dl lämmintä vettä
2 rkl öljyä
1 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
1 pussi kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
Pinnalle: esim. pellavansiemeniä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, ruokasuola, pellavansiemen, tyrni, hirssi, rypsiöljy, tattari, peruna (juures), psylliumsiemen, hiiva, E491

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita kuuma neste taikinakulhossa rouheen ja hiutaleiden kanssa. Anna turvota 20 minuuttia.

2. Sekoita taikinaan lisää haaleaa nestettä ja öljy.

3. Lisää loput kuivat aineet voimakkaasti sekoittaen.

4. Sipaise öljyä leivinpaperille, jotta leipä irtoaa helposti paiston jälkeen. Kaada löysä seos leivinpaperin päälle ja tasoita. Taikinan ei pidä ulottua aivan pellin reunoille asti.

5. Ripottele siemenet taikinalevyn pintaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa kiertoilmalla n. 20 minuuttia. Jos käytät tasalämpöä, paista leipä 200-asteisessa uunissa.