
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Laita pinaattilettutaikinaan vaihteeksi pellavansiemeniä. Ne sitovat taikinan aineksia yhteen. Jos haluat lettuihin kasvistäytteen, vaihda jauheliha säilykepapuihin tai -linsseihin.
Ainesosat
Letut: | |
150 g | pakastepinaattia |
5 dl | kasvijuomaa (esim. kaurasta) |
2 dl | hiivaleipäjauhoja |
0,5 dl | rouhittua pellavaa |
2 | kananmunaa |
1 tl | sokeria |
0,75 tl | suolaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
Paistamiseen: | |
maidotonta margariinia | |
Täyte: | |
2 | sipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
0,5 | paprika |
nippu | ruohosipulia |
400 g | jauhelihaa (esim. naudasta) |
1 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
1 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Sulata pakastepinaatti.
2. Vatkaa nesteeseen jauhot. Lisää muut aineet, myös sulatettu pinaatti. Anna taikinan turvota puoli tuntia.
3. Paista letut paistinpannulla. Sulata pannulla nokare rasvaa ja lisää taikinaa kauhalla. Paista letut molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Jätä letut kannen tai folion alle, jotta ne pysyvät lämpiminä.
4. Valmista täyte. Silppua kuoritut sipulit ja kuutioi paprika. Silppua ruohosipuli hienoksi.
5. Paista jauheliha ja sipulit pannulla. Lisää muut ainekset ja ota pannu liedeltä.
6. Annostele täytettä letuille ja rullaa.
Halutessasi voit latoa täytetyt letut matalaan uunivuokaan ja lämmittää niitä uunissa uudestaan ennen tarjoilua. Pinnalle voit ripotella "juusto"raastetta.