Pekonivoileipäkakku resepti

Pekonivoileipäkakku
Liha- ja kanaruuat
Suolaiset leivät
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Maidoton, munaton, vehnätön ja gluteeniton lihavoileipäkakun resepti. Leipänä voit käyttää ruokavalioon sopivaa leipää. Vuokaleipä toimii tässä hyvin. Soijavalmisteen sijaan voit käyttää myös muuta ruokavalioon sopivaa tuorejuuston tai ranskankerman tapaista valmistetta. Maista täytteitä ja mausta tarvittaessa lisää. Tuoreet yrtit ovat hyvin siedettyjä, tuovat makua ja koristeena näyttävyyttä.

Ainesosat

Vuokaleipä:  
5 dl vettä
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
6 dl gluteenitonta kaurajauhoseosta
1 rkl rypsiöljyä
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: karkeaa riisijauhoa
Täyte 1:  
340 g kypsää pekonia  (säästä myös koristeeksi)
2 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
1 rkl tuoretta ruohosipulia
1 tl mustapippuria
  vuokaleipämurua tarpeen mukaan
Täyte 2:  
100 g pepperonisalamia (tarkista soveltuvuus ruokavalioon)
2 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
1 rkl kurpitsansiemeniä
1 rkl tuoretta timjamia
  vuokaleipämurua tarpeen mukaan
Kuorrutus:  
2 dl maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
Koristelu:  
  pekonia
  pepperonisalamia
  kurkkua
  salaatinlehtiä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokasuola, sika, ruohosipuli, kurpitsansiemen, timjami, kurkku, lehdellinen salaatti, hiiva, E491, gluteeniton kaura, riisijauho, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), soijapapu, E440, E333, E331, E330, luontainen määrittelemätön aromiuute, E306, E304, merisuola, hapate, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista vuokaleipä. Lämmitä neste hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi.

2. Sekoita veteen siirappi, suola ja hiiva.

3. Lisää jauhot ja öljy vähitellen taikinan joukkoon.

4. Anna taikinan vetäytyä 10 minuuttia.

5. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä leiväksi. Voitele ja jauhota suorakaiteen mallinen leipävuoka. Nosta leipä vuokaan.

6. Kohota 30 minuuttia.

7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

8. Kokoa voileipäkakku. Leikkaa vuokaleivän kovaksi paistunut kuori pois. Kuoripalasia voi lisätä täyteaineiden joukkoon pieneksi jauhettuina. Leipämurut sitovat kosteutta.

9. Leikkaa leipä kolmeen tasapaksuun kerrokseen. Nosta alin leipäkerros tarjoiluastiaan ja kostuta tarvittaessa vähän vedellä tai ruokavalioon sopivalla muulla nesteellä.

10. Jos pekoni on raakaa, kypsennä se uunissa. Hienonna ja sekoita ensimmäisen täytteen ainekset keskenään tehosekoittimella. Maista ja mausta. Levitä täytettä alimman kerroksen päälle. Nosta päälle toinen leipäkerros. Kostuta tarvittaessa.

11. Hienonna ja sekoita toisen täytteen ainekset tehosekoittimella. Maista ja mausta. Levitä täytettä toisen leipäkerroksen päälle. Nosta päälle viimeinen leipäkerros. Kostuta tarvittaessa.

12. Voileipäkakun voi kuorruttaa sivuilta ja päältä joko "jugurtilla" tai hyödyntäen mahdollisesti ylijäänyttä täytettä. Koristele.