Pekonipiiraat resepti

Pekonipiiraat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Suolaiset pekonipiiraat maistuvat välipalaksi tai piknikeväänä. Voit paistaa piiraat joko muffinipellillä tai folioleivosvuoissa.

Ainesosat

Taikina:  
125 g maidotonta margariinia
3 dl riisijauhoja
3 rkl vettä
Vuokien voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Täyte:  
40 g purjoa
40 g paprikaa
2 valkosipulinkynttä
140 g pekonia
Munaseos:  
2 kananmunaa
2 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
2,5 dl maidotonta "juusto"raastetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, purjo, paprika (vihannes), valkosipuli, sika, kananmuna, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, maissitärkkelys, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista taikina. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.

2. Voitele muffinipellin kolot. Painele taikina kolojen pohjalle ja reunoille. Voit käyttää myös irrallisia folioleivosvuokia.

3. Pese ja pilko purjo ja paprika. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna pannu ja paista pekonit rapeiksi. Lisää purjo, paprika ja valkosipuli. Paista muutama minuutti.

4. Lusikoi paistettu täyte koloihin.

5. Valmista munaseos. Sekoita kulhossa muna, kasvijuoma, "juusto" ja mausteet. Valuta seos piiraiden päälle.

6. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia.