Pekonimuffinit resepti

Pekonimuffinit
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Maidoton ja gluteeniton suolainen välipala, joka valmistuu helposti ja vaivattomasti. 

Ainesosat

100 g sipulia
75 g porkkanaa
150 g pekonia
500 g gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl yrttisekoitusta
0,5 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 muna
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, porkkana, sika, ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, rypsiöljy, vesi, kaura (vilja), auringonkukkaöljy, E170, E418

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
15
kpl

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Pilko pekoni.

2. Kuullota sipuli ja pekoni pannulla. Kuullotukseen ei tarvitse lisätä erikseen öljyä, koska pekonista irtoaa rasvaa.

3. Sekoita keskenään jauhoseos, leivinjauhe, mausteet ja rypsiöljy.

4. Lisää joukkoon sipuli, pekoni ja porkkanaraaste. Sekoita.

5. Sekoita joukkoon lopuksi neste ja kananmuna.

6. Jaa taikina muffinivuokiin.

7. Paista 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.