
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Maidoton ja gluteeniton suolainen välipala, joka valmistuu helposti ja vaivattomasti.
Ainesosat
100 g | sipulia |
75 g | porkkanaa |
150 g | pekonia |
500 g | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | yrttisekoitusta |
0,5 tl | suolaa |
0,5 dl | rypsiöljyä |
5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 | muna |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, porkkana, sika, ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, rypsiöljy, vesi, kaura (vilja), auringonkukkaöljy, E170, E418
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
15
kpl
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Pilko pekoni.
2. Kuullota sipuli ja pekoni pannulla. Kuullotukseen ei tarvitse lisätä erikseen öljyä, koska pekonista irtoaa rasvaa.
3. Sekoita keskenään jauhoseos, leivinjauhe, mausteet ja rypsiöljy.
4. Lisää joukkoon sipuli, pekoni ja porkkanaraaste. Sekoita.
5. Sekoita joukkoon lopuksi neste ja kananmuna.
6. Jaa taikina muffinivuokiin.
7. Paista 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.