Pekoni-juustosämpylät resepti

Pekoni-juustosämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä sämpylät voit valmistella hyvissä ajoin etukäteen ja sitten vaan paistat nopeasti uunissa. Hyödynnä esim. aamupalalle tai kun kutsut vieraita. Pekoni ja "juusto" tuovat mukaan ruokaisuutta.

Ainesosat

2,5 dl vettä
0,5 rkl psylliumia
0,75 tl kuivahiivaa
1 dl gluteenittomia puurohiutaleita
0,5 dl karkeaa riisijauhoa
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl maidotonta "juusto"raetta
170 g pekonia
0,25 tl suolaa
  tuoreita tai kuivattuja yrttejä maun mukaan
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, sika, ruokasuola, psylliumsiemen, hiiva, E491, gluteeniton kaura, maissi (vihannes), riisi (vilja), hirssi, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), kookosöljy, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Paista pekonisiivut ja anna jäähtyä talouspaperin päällä. Pilko sitten pekoni pieniksi kuutioiksi.

2. Sekoita psyllium kylmään nesteeseen. Sekoita joukkoon loput aineet. Taikinaa ei tarvitse vaivata.

3. Nostele kahden ruokalusikan avulla taikinaa sämpylöiksi leivinpaperin päälle pellille. Älä muotoile sämpylöitä enempää, jotta taikinan kuohkea rakenne säilyy.

4. Peitä sämpylät kevyesti kelmulla ja nosta pelti yöksi jääkaappiin. (Vaihtoehtoisesti voit laittaa muovikelmulla peitellyn taikinakulhon yöksi kylmään ja aamulla nostella taikinan sämpylöiksi pellille.)

5. Paista aamulla 225 asteessa n. 20-25 minuuttia.