
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä sämpylät voit valmistella hyvissä ajoin etukäteen ja sitten vaan paistat nopeasti uunissa. Hyödynnä esim. aamupalalle tai kun kutsut vieraita. Pekoni ja "juusto" tuovat mukaan ruokaisuutta.
Ainesosat
2,5 dl | vettä |
0,5 rkl | psylliumia |
0,75 tl | kuivahiivaa |
1 dl | gluteenittomia puurohiutaleita |
0,5 dl | karkeaa riisijauhoa |
1 dl | vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta |
0,5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1 dl | maidotonta "juusto"raetta |
170 g | pekonia |
0,25 tl | suolaa |
tuoreita tai kuivattuja yrttejä maun mukaan |
Valmistusohje
1. Paista pekonisiivut ja anna jäähtyä talouspaperin päällä. Pilko sitten pekoni pieniksi kuutioiksi.
2. Sekoita psyllium kylmään nesteeseen. Sekoita joukkoon loput aineet. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
3. Nostele kahden ruokalusikan avulla taikinaa sämpylöiksi leivinpaperin päälle pellille. Älä muotoile sämpylöitä enempää, jotta taikinan kuohkea rakenne säilyy.
4. Peitä sämpylät kevyesti kelmulla ja nosta pelti yöksi jääkaappiin. (Vaihtoehtoisesti voit laittaa muovikelmulla peitellyn taikinakulhon yöksi kylmään ja aamulla nostella taikinan sämpylöiksi pellille.)
5. Paista aamulla 225 asteessa n. 20-25 minuuttia.