
Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Täyteläinen pekoni-jauhelihapiirakka maistuu esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kanssa. Piirakka kestää hyvin pakastusta.
Ainesosat
Pohja: | |
50 g | maidotonta margariinia |
1,25 dl | gluteenitonta rouheista jauhoseosta |
0,25 dl | pellavansiemenrouhetta |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,25 tl | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
1 dl | kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
Täyte: | |
300 g | jauhelihaa |
1 tl | jauhelihamaustetta |
10 | pekoniviipaletta |
50 g | purjoa |
3 | kananmunaa |
3 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
1 tl | mustapippuria |
1 tl | yrttiseosta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, nauta/härkä, sika, purjo, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, teff, auringonkukka/siemenet, maissijauho, psylliumsiemen, pellavansiemen, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rapsiöljy, E340, E418, E101, sipuli, paprikajauhe, valkosipuli, basilika, mustapippuri, maustepippuri, valkopippuri, E1442, E472e, E331, E415, E412, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, persilja, rakuuna, timjami, oregano, minttu
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Valmista pohja. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon rasva ja neste.
2. Levitä taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 23 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Kypsennä ja mausta jauheliha pannulla. Pilko sekaan pekonit ja jatka paistamista.
4. Levitä jauheliha-pekoniseos taikinan päälle tasaisesti.
5. Pese ja hienonna purjo. Levitä pohjalle.
6. Sekoita erillisessä kulhossa munat, ruoka"kerma", "juusto"raaste ja mausteet. Kaada seos piirakalle.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.