Pekoni-broilerikeitto resepti

Pekoni-broilerikeitto
Keitot
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perinteisen englantilaisen maalaiskeiton muunnos, joka lämmittää mukavasti mausteiden ansiosta.

Ainesosat

300 g purjosipulia
3 rkl rypsiöljyä
100 g pekonikuutioita
400 g broilerisuikaleita
5 dl valmista kanalientä
70 g paprikaa
0,5 rkl tuoretta inkivääriä
1 dl puuroriisiä
1 tl currya
1 rkl tuoretta persiljaa
Linkitetyt ruoka-aineet: purjo, sika, kana, hiivauute, paprika (vihannes), inkivääri, riisi (vilja), persilja, rypsiöljy, korianteri, kurkuma, apila, juustokumina, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese ja pilko purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota purjo.

2. Lisää joukkoon pekonikuutiot ja anna niiden rasvan sulaa, jotta saat paistorasvan broilerille.

3. Lisää broilerisuikaleet. Ruskista.

4. Lisää kattilaan kanaliemi (tarkista sopivuus ruokavaloon) ja anna kiehua hiljalleen keskilämmöllä n. 5 minuuttia.

5. Pese ja pilko paprika. Raasta inkivääri.

5. Lisää keittoon riisit, kasvikset ja curry. Tarkista riisin keittoaika pakkauksesta. Keitä, kunnes riisi on kypsää.

6. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää keittoon lopuksi persilja.