
Keitot
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Perinteisen englantilaisen maalaiskeiton muunnos, joka lämmittää mukavasti mausteiden ansiosta.
Ainesosat
300 g | purjosipulia |
3 rkl | rypsiöljyä |
100 g | pekonikuutioita |
400 g | broilerisuikaleita |
5 dl | valmista kanalientä |
70 g | paprikaa |
0,5 rkl | tuoretta inkivääriä |
1 dl | puuroriisiä |
1 tl | currya |
1 rkl | tuoretta persiljaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
purjo, sika, kana, hiivauute, paprika (vihannes), inkivääri, riisi (vilja), persilja, rypsiöljy, korianteri, kurkuma, apila, juustokumina, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Pese ja pilko purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota purjo.
2. Lisää joukkoon pekonikuutiot ja anna niiden rasvan sulaa, jotta saat paistorasvan broilerille.
3. Lisää broilerisuikaleet. Ruskista.
4. Lisää kattilaan kanaliemi (tarkista sopivuus ruokavaloon) ja anna kiehua hiljalleen keskilämmöllä n. 5 minuuttia.
5. Pese ja pilko paprika. Raasta inkivääri.
5. Lisää keittoon riisit, kasvikset ja curry. Tarkista riisin keittoaika pakkauksesta. Keitä, kunnes riisi on kypsää.
6. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää keittoon lopuksi persilja.