
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tarjoile rapeakuoriset patongit esimerkiksi salaatin lisukkeena. Voit myös täyttää patongit ja ottaa evääksi piknikille. Reseptillä valmistat helposti myös valkosipulipatongit: Sekoita kulhossa 2 rkl maidotonta margariinia ja yksi murskattu valkosipulinkynsi. Levitä seosta patongin viiltoihin ennen paistoa.
Ainesosat
500 g | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
75 g | maidoton margariinia |
3 dl | vettä |
25 g | tuorehiivaa |
1 tl | suolaa |
Voiteluun: | vettä tai öljyä |
Valmistusohje
1. Ota aluksi 1,5 dl jauhoista sivuun.
2. Sulata rasva ja sekoita yhteen veden kanssa. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva.
3. Lisää suola ja jauhot (lukuun ottamatta sivuun laitettua 1,5 dl). Sekoita. Kohota liinan alla 30 minuuttia.
4. Levitä sivuun laitetut jauhot pöydälle. Kumoa taikina pöydälle. Muotoile kaksi patonkia.
5. Nosta patongit leivinpaperoidulle pellille. Leikkaa pintaan terävällä veitsellä viiltoja. Kohota 20 minuuttia.
6. Voitele patongit vedellä tai öljyllä. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.