Patongit resepti

Patongit
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tarjoile rapeakuoriset patongit esimerkiksi salaatin lisukkeena. Voit myös täyttää patongit ja ottaa evääksi piknikille. Reseptillä valmistat helposti myös valkosipulipatongit: Sekoita kulhossa 2 rkl maidotonta margariinia ja yksi murskattu valkosipulinkynsi. Levitä seosta patongin viiltoihin ennen paistoa.

Ainesosat

500 g gluteenitonta hienoa jauhoseosta
75 g maidoton margariinia
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
Voiteluun: vettä tai öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, ruokasuola, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Ota aluksi 1,5 dl jauhoista sivuun.

2. Sulata rasva ja sekoita yhteen veden kanssa. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva.

3. Lisää suola ja jauhot (lukuun ottamatta sivuun laitettua 1,5 dl). Sekoita. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

4. Levitä sivuun laitetut jauhot pöydälle. Kumoa taikina pöydälle. Muotoile kaksi patonkia.

5. Nosta patongit leivinpaperoidulle pellille. Leikkaa pintaan terävällä veitsellä viiltoja. Kohota 20 minuuttia.

6. Voitele patongit vedellä tai öljyllä. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.