Parsakaalitapakset resepti

Parsakaalitapakset
Kasvisruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Parsakaalitapaksia voit dippailla maustettuun tomaattikastikkeeseen, kermaviiliin tai maidottomaan "jugurttiin". Ohjeella tulee n. 15 parsakaalitapasta.

Ohje: Semper

Ainesosat

3 dl pakastettua parsakaalia
1 kananmuna
0,5 dl parmesanjuustoa
1 dl perunakuitua
2 rkl persiljasilppua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: parsakaali, kananmuna, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, persilja, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), peruna (juures), mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Kiehauta parsakaalia vedessä yhden minuutin ajan. Siirrä parsakaali kylmään veteen ja anna jäähtyä.

2. Valuta vesi pois parsakaalista. Paloittele.

3. Sekoita yleiskoneella parsakaali, muna, parmesanjuusto, perunakuitu ja persilja. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.

4. Muotoile ruokalusikallisesta taikinaa puikko tai pyöreä pallo. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Käännä ja paista vielä n. 10 minuuttia.