Parsakaalipannukakut resepti

Parsakaalipannukakut
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet

Hienonnettua parsakaalia voi käyttää pinaatin tilalla pannukakuissa, ohukaisissa, leivissä ja keitoissa. Tarjoile nämä suolaiset pannukakut esimerkiksi paistetun jauhelihan kanssa. Voit korvata tattarijauhot myös 2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta.

Ohjeella tulee n. 14 pientä pannukakkua. Reseptikuvan pannukakut paistettiin tavallisella paistinpannulla, mutta voit paistaa pannukakut myös lettupannulla.

Ainesosat

4 dl kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta)
1 kananmuna
2,5 dl tattarijauhoja
0,25 tl suolaa
2 dl raastettua parsakaalia
Paistamiseen: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokasuola, parsakaali, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, gluteeniton kaura, rapsiöljy, E340, E418, E101, tattari, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita neste ja muna keskenään. Lisää jauhot ja suola.

2. Pese ja raasta parsakaali. Lisää taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia ennen paistoa.

3. Paista pannukakut rasvassa pannulla molemmin puolin.