Parsakaaligratiini resepti

Parsakaaligratiini
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Parsakaaligratiini on oivallinen lämmin lisäke lihalle, kanalle tai kakalle. Saat gratiinista kokonaisen aterian, kun laitat vuokaan myös esikeitettyjä papuja tai linssejä.

Ohje: Ilo

Ainesosat

Valkokastike:  
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl gluteenitonta kaurajauhoa
3,75 dl maidotonta ruoka"kermaa" (gluteenittomasta kaurasta)
1,5 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
  mustapippuria
Lisäksi:  
900 g parsakaalia
ripaus suolaa
100 g maidotonta "juusto"raastetta
50 g gluteenittomia korppujauhoja
1 rkl oliiviöljyä
Vuoan voitelu: oliiviöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: oliiviöljy, ruokasuola, muskotti, parsakaali, gluteeniton kaura, vesi, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412, mustapippuri, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys, peruna (juures), E471, E450, E300

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Valmista valkokastike. Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi n. 1 minuutin ajan.

2. Lisää "kerma", suola ja muskottipähkinä. Anna kiehua vispilällä sekoittaen. Laske lämpöä ja hauduta välillä sekoittaen, kunnes kastike on sakeutunut (n. 10 minuuttia). Mausta pippurilla.

3. Leikkaa huuhdeltu parsakaali nupuiksi. Nosta nuput kiehuvaan veteen (noin 5 dl vettä / 300 g parsakaalia). Keitä kannen alla 5 minuuttia. Mausta suolalla.

4. Voitele uunivuoka. Kumoa parsakaalit vuokaan. Ripottele pinnalle puolet "juusto"raasteesta ja kaada valkokastike päälle. Ripottele päälle loput "juustot".

5. Kypsennä korppujauhoa pannulla oliiviöljyssä sekoittaen, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Peitä gratiini korppujauhoille.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.