
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Parsakaaligratiini on oivallinen lämmin lisäke lihalle, kanalle tai kakalle. Saat gratiinista kokonaisen aterian, kun laitat vuokaan myös esikeitettyjä papuja tai linssejä.
Ohje: Ilo
Ainesosat
Valkokastike: | |
3 rkl | oliiviöljyä |
3 rkl | gluteenitonta kaurajauhoa |
3,75 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (gluteenittomasta kaurasta) |
1,5 tl | suolaa |
ripaus | muskottipähkinää |
mustapippuria | |
Lisäksi: | |
900 g | parsakaalia |
ripaus | suolaa |
100 g | maidotonta "juusto"raastetta |
50 g | gluteenittomia korppujauhoja |
1 rkl | oliiviöljyä |
Vuoan voitelu: | oliiviöljyä |
Valmistusohje
1. Valmista valkokastike. Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi n. 1 minuutin ajan.
2. Lisää "kerma", suola ja muskottipähkinä. Anna kiehua vispilällä sekoittaen. Laske lämpöä ja hauduta välillä sekoittaen, kunnes kastike on sakeutunut (n. 10 minuuttia). Mausta pippurilla.
3. Leikkaa huuhdeltu parsakaali nupuiksi. Nosta nuput kiehuvaan veteen (noin 5 dl vettä / 300 g parsakaalia). Keitä kannen alla 5 minuuttia. Mausta suolalla.
4. Voitele uunivuoka. Kumoa parsakaalit vuokaan. Ripottele pinnalle puolet "juusto"raasteesta ja kaada valkokastike päälle. Ripottele päälle loput "juustot".
5. Kypsennä korppujauhoa pannulla oliiviöljyssä sekoittaen, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Peitä gratiini korppujauhoille.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.