
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä herkullisessa kasvispiirakassa on rapeat reunat ja mehevä täyte. Vaihtele kasviksia ruokavalion ja sesongin mukaan: Parsakaalin tilalla voi käyttää kukkakaalia tai paprikaa. Porkkanan voi korvata palsternakalla tai nauriilla. Ohjeella tulee kaksi pyöreää piirakkaa tai vaihtoehtoisesti yksi pellillinen piirakkaa.
Ainesosat
Pohja: | |
2,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | teffjauhoa |
0,75 tl | suolaa |
250 g | maidotonta margariinia |
1,25 dl | vettä |
Täyte: | |
500 g | parsakaalia |
300 g | porkkanaa |
200 g | purjoa |
2 rkl | maidotonta margariinia |
4 | kananmunaa |
4 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 tl | suolaa |
1 tl | valkopippuria |
150 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sekoita jauhot, suola ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
2. Painele taikina kahteen piirakkavuokaan (halkaisija 27 cm) tai uunipellin pohjalle. Esipaista 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
3. Valmista täyte. Pese kasvikset. Pilko parsakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna myös parsakaalin varsi. Kuori porkkana ja pilko pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo.
4. Kuullota kasviksia rasvassa pannulla 5 minuuttia.
5. Sekoita kulhossa munat, kasvijuoma ja mausteet.
6. Levitä esipaistetulle pohjalle kasvikset. Kaada päälle munaseos. Ripottele pinnalle "juusto".
7. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.