
Kasvisruuat
Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Reseptin voi tarvittaessa muuttaa maidottomaksi käyttämällä maidon sijaan jotain kasvijuomaa ja homejuuston tilalla jotain maidotonta kasvipohjaista "juusto"valmistetta.
Ohje: Semper
Ainesosat
Pohja: | |
3 dl | karkeaa gluteenitonta jauhoseosta |
100 g | maidotonta margariinia |
0,5 tl | suolaa |
1 | kananmuna |
Täyte: | |
250 g | pakasteparsakaalia |
100 g | laktoositonta sinihomejuustoa |
3 | kananmunaa |
2 dl | laktoositonta maitoa |
0,25 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, kananmuna, parsakaali, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Valmista pohjataikina. Nypi rasva jauhoseoksen joukkoon.
2. Lisää suola ja kananmuna, ja vaivaa taikinaksi. Käytä mielellään apuna monitoimikonetta.
3. Painele taikina piirakkavuokaan, jonka halkaisija on n. 28 cm.
4. Valmista täytteet. Keitä parsakaali pakkauksen ohjeen mukaan. Laita parsakaali ja sinihomejuusto piirakkapohjan päälle.
5. Sekoita kananmuna, neste ja mausteet. Kaada seos piirakan päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.