Parsakaali-homejuustopiirakka resepti

Parsakaali-homejuustopiirakka
Kasvisruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Reseptin voi tarvittaessa muuttaa maidottomaksi käyttämällä maidon sijaan jotain kasvijuomaa ja homejuuston tilalla jotain maidotonta kasvipohjaista "juusto"valmistetta.

Ohje: Semper

Ainesosat

Pohja:  
3 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
100 g maidotonta margariinia
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
Täyte:  
250 g pakasteparsakaalia
100 g laktoositonta sinihomejuustoa
3 kananmunaa
2 dl laktoositonta maitoa
0,25 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, kananmuna, parsakaali, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista pohjataikina. Nypi rasva jauhoseoksen joukkoon.

2. Lisää suola ja kananmuna, ja vaivaa taikinaksi. Käytä mielellään apuna monitoimikonetta.

3. Painele taikina piirakkavuokaan, jonka halkaisija on n. 28 cm.

4. Valmista täytteet. Keitä parsakaali pakkauksen ohjeen mukaan. Laita parsakaali ja sinihomejuusto piirakkapohjan päälle.

5. Sekoita kananmuna, neste ja mausteet. Kaada seos piirakan päälle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.