
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Värikkäässä wokissa on purutuntumaa ja runsaasti makua. Vaihtele wokkiin käyttämiäsi kasviksia ruokavaliosi ja sesongin mukaan. Reseptissä on käytetty voipapuja, jotka ovat toiselta nimeltään limanpapuja. Voit käyttää myös muita ruokavalioosi sopivia papuja tai herneitä.
Ainesosat
4 dl | esikeitettyjä papuja, esim. voipapuja |
2 rkl | öljyä |
0,25 tl | suolaa |
0,5 tl | paprikajauhetta |
2 | porkkanaa |
1 | sipuli |
250 g | vihreää tankoparsaa |
450 g | punakaalia |
0,5 dl | öljyä |
0,5-1 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
1 rkl | sitruunamehua |
Valmistusohje
1. Valuta ja huuhtele pavut. Sekoita ne kulhossa öljyn, suolan ja paprikajauheen kanssa. Kumoa leivinpaperoidulle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Huuhtele kasvikset. Kuori ja suikaloi porkkanat ja sipulit. Napsauta käsin parsoista kova kanta pois. Pilko pätkiksi. Suikaloi kaali.
3. Kuumenna öljyä korkealaitaisessa pannussa tai kattilassa. Lisää joukkoon ensin sipuli ja kääntele minuutti. Lisää muut kasvikset ja paista melko korkealla lämmöllä viisi minuuttia.
4. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoile paahdettujen papujen kanssa.