Papu-tomaattikastike resepti

Papu-tomaattikastike
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä helppo kasvisruoka valmistuu nopeasti. Voit käyttää tuoreiden sipulien tilalla pakastesipulikuutioita ja kuivattua valkosipulijauhetta. Jos kaipaat kastikkeeseen tulisuutta, lisää chiliä tai cayennepippuria. Tarjoa kastike esimerkiksi keitetyn riisin tai perunan kanssa.

Ainesosat

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1,5 rkl rypsiöljyä
70 g tomaattisosetta
3 purkkia (á 380/230g) esikeitettyjä kidneypapuja
600 g tomaattimurskaa
1,5 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
1 tl oreganoa
0,5 tl mustapippuria
1,5 dl tuoretta persiljaa
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, tomaatti, kidneypapu, ruokasuola, oregano, persilja, rypsiöljy, etikka, viinirypäle/rusina, E223, hunaja, mustapippuri, vesi, gluteeniton kaura, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Siirrä sipulit pannulle. Lisää öljy ja kuullota 5 minuuttia.

3. Kumoa pannulle tomaattisose ja paista muutama minuutti.

4. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää pannulle pavut ja mausteet. Anna hautua kannen alla 5 minuuttia.

5. Lisää "kerma". Sekoita ja tarjoa.