
Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Voit käyttää piirakkaan tomaattikastikkeeseen säilöttyjä papuja. Jätä tällöin erillinen tomaattikastike pois.
Ainesosat
Pohja: | |
150 g | maidotonta margariinia |
3 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
0,75 tl | suolaa |
4,5 rkl | vettä |
Voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
230 g | kinkkua |
1 dl | maidotonta juusto"raastetta" |
185 g | valkoisia säilykepapuja |
235 g | tomaattikastiketta |
1,5 rkl | perunajauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, vesi, tarhapapu/salkopapu/pensaspapu, tomaatti, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, sika, E451, polydekstroosi, E407a, E300, E250, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Nypi rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
2. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Pilko täytteen kinkku. Sekoita kinkun joukkoon "juusto"raaste, valkoiset pavut, tomaattikastike ja jauhot.
4. Levitä seos pohjalle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Peitä pinta foliolla, jos se alkaa tummua liikaa.