Papu-juurespasta resepti

Papu-juurespasta
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämän helpon pastan kaikki ainekset kypsennetään samassa kattilassa. Ruoka valmistuu nopeasti ja tiskiä syntyy vähän. Papujen tilalle voit laittaa myös esimerkiksi kinkkusuikaleita tai kypsiä kanalastuja. Halutessasi voit lorauttaa valmiiseen pastaan ruokavalioon sopivaa kermavalmistetta. Ruoka sopii hyvin mukaan otettavaksi lounaaksi, ja se on helppo syödä tukevasta eväsrasiasta myös reissun päällä.

Ainesosat

2 sipulia
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 rkl rypsiöljyä
1 l vettä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
4 laakerinlehteä
2,5 dl gluteenitonta pastaa
380 g esikeitettyjä mustapapuja
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, porkkana, palsternakka, vesi, ruokasuola, laakerinlehti, tarhapapu/salkopapu/pensaspapu, rypsiöljy, mustapippuri, riisi (vilja), maissi (vihannes), perunatärkkelys(jauho), E471

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa lanteiksi. Kuori ja kuutioi palsternakka.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota 5 minuuttia.

3. Lisää kattilaan vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.

4. Lisää pasta. Tarkista pastan keittoaika pakkauksesta ja keitä pasta kypsäksi. Lisää keittämisen loppuvaiheessa valutetut ja huuhdellut pavut.

5. Poista laakerinlehdet ennen tarjoilua. Valuta liemi halutessasi pois. Voit myös jättää sen, jolloin ruoka on enemmänkin sakea keitto.