
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämän helpon pastan kaikki ainekset kypsennetään samassa kattilassa. Ruoka valmistuu nopeasti ja tiskiä syntyy vähän. Papujen tilalle voit laittaa myös esimerkiksi kinkkusuikaleita tai kypsiä kanalastuja. Halutessasi voit lorauttaa valmiiseen pastaan ruokavalioon sopivaa kermavalmistetta. Ruoka sopii hyvin mukaan otettavaksi lounaaksi, ja se on helppo syödä tukevasta eväsrasiasta myös reissun päällä.
Ainesosat
2 | sipulia |
2 | porkkanaa |
1 | palsternakka |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 l | vettä |
1 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
4 | laakerinlehteä |
2,5 dl | gluteenitonta pastaa |
380 g | esikeitettyjä mustapapuja |
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa lanteiksi. Kuori ja kuutioi palsternakka.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota 5 minuuttia.
3. Lisää kattilaan vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
4. Lisää pasta. Tarkista pastan keittoaika pakkauksesta ja keitä pasta kypsäksi. Lisää keittämisen loppuvaiheessa valutetut ja huuhdellut pavut.
5. Poista laakerinlehdet ennen tarjoilua. Valuta liemi halutessasi pois. Voit myös jättää sen, jolloin ruoka on enemmänkin sakea keitto.