Paprika-siemenlevite resepti

Paprika-siemenlevite
Kasvisruuat
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä herkullisessa levitteessä yhdistyvät hyvät pehmeät rasvat ja kasvikset. Et tarvitse leivän päälle muuta. Saat levitteestä eriväristä kokeilemalla erivärisiä paprikoita (keltainen, vihreä, oranssi). Kurpitsansiementen tilalla voit käyttää myös auringonkukansiemeniä. Paprikoiden kanssa uunissa voi paahtaa yhden valkosipulinkynnen ja soseuttaa senkin levitteen joukkoon.

Ohjeella valmistuu noin 2,5 dl levitettä.

Ainesosat

1 punainen paprika
1 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl gluteenittomia korppujauhoja
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl limemehua
ripaus suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: paprika (vihannes), kurpitsansiemen, limetti, ruokasuola, peruna (juures), E471, rypsiöljy, E450, E300, E330, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Pese paprika. Halkaise se neljään osaan ja poista siemenet.

2. Siirrä paprikapalat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita paprikan ulkopinta leivinpaperia vasten.

3. Paahda 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes paprika saa hieman väriä. Anna jäähtyä.

4. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi. Voit käyttää soseuttamiseen myös sauvasekoitinta.