
Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Raikas papaijajää maistuu kuumana kesäpäivänä. Kokeile valmistaa myös muista hedelmistä.
Ohje: Restonomi Anne Luukkonen
Ainesosat
1 | papaija |
1 | nektariini |
2 rkl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
papaija, persikka/nektariini, ruokosokeri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori papaija. Halkaise papaija pituussuunnassa, jolloin tummat siemenet tulevat näkyviin. Poista siemenet lusikalla.
2. Kuori nektariini. Irrota nektariinin hedelmäliha siemenestä veitsen avulla.
3. Pilko papaija ja nektariini pieniksi paloiksi.
4. Soseuta hedelmäpalat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sokeri.
5. Lusikoi sose vahvaan muovipussiin. Sulje pussi ja painele sose sentin paksuiseksi levyksi. Laita pussi pakastimeen 12 tunniksi.
6. Kääri jäätynyt pussi keittiöpyyhkeeseen. Nuiji pussia kaulimella tai lihanuijalla, jolloin saat hilettä.
7. Tarjoa heti.