
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Täytetty pannukakku muistuttaa hieman pitsaa. Täytteeseen tulevia kasviksia voi vaihdella ruokavalion ja mieltymysten mukaan. Voipavut (toiselta nimeltään limanpavut) tuovat kokonaisuuteen ruokaisuutta. Niiden tilalla voi käyttää muitakin papuja, paistettua jauhelihaa, tonnikalaa tai nakkiviipaleita.
Ohjeesta riittää kuusi lounasannosta tai 12 pienempää suupalaa välipalanälkään.
Ainesosat
Pannukakku: | |
1 l | soijajuomaa |
2 dl | maustamatonta soija"jugurttia" |
5 dl | täysjyväriisijauhoja |
1 dl | täysjyväriisihiutaleita |
1 rkl | psylliumia |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | suolaa |
Täytteet: | |
2 | punajuurta |
1 rkl | rypsiöljyä |
2 | porkkanaa |
200 g | herkkusieniä |
1 purkki (400g/240g) | esikeitettyjä voipapuja |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Mittaa kaikki pannukakkutaikinan ainekset kulhoon. Sekoita huolellisesti käsivispilällä.
2. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
5. Valmistele täytteet paiston aikana. Kuori punajuuret. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota punajuuriviipaleita 10 minuuttia.
6. Kuori porkkana. Vuole porkkanasta lastuja kuorimaveitsellä. Pilko sienet. Valuta ja huuhtele pavut.
7. Ota pannukakku uunista 40 minuutin paiston jälkeen. Lisää täytteet pannukakun pinnalle, "juusto" alimmaiseksi.
8. Laita pannukakku takaisin 200-asteiseen uuniin 10 minuutiksi.