Pannacotta resepti

Pannacotta
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pannacotta on helppo valmistaa ruokavalioon sopivasta kermasta tai kasvikermavalmisteesta ja liivatteesta. Sekoita joukkoon mausteita tai tarjoa mieluisten marjojen tai hillon kera. Tee pannacotta vaikka jo edellisenä päivänä, sillä se vaatii aikaa hyytyäkseen.

Tässä reseptivinkki kuvassa näkyvään mansikkakastikkeeseen: Laita kattilaan 200 g pakastemansikoita, 4 rkl hunajaa ja 1 rkl sitruunamehua. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes kastikkeesta on haihtunut vettä ja koostumus on mieluinen. Maista ja mausta tarvittaessa lisähunajalla. Anna jäähtyä.

Ainesosat

4 liivatelehteä
5 dl maidotonta "kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
1 dl sokeria
0,5 tl vanilliinisokeria
2 rkl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vesi, liivate-gelatiini (sika), gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi niin, että ne pehmenevät.

2. Mittaa kattilaan reilut puolet nesteestä ja sokerit. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Siirrä kattila pois levyltä.

3. Purista liotetuista liivatelehdistä vesi pois. Kiehauta toisessa kattilassa tilkka vettä. Kun vesi kiehuu, ota kattila levyltä ja sulata liivatelehdet kuuman veden joukkoon. Älä kuumenna enää seosta.

4. Kaada liivateseosta pienenä nauhana kuumennetun "kerman" joukkoon samalla koko ajan vispaten.

5. Vispaa joukkoon loput "kermasta".

6. Annostele valmis seos neljään kulhoon ja anna jäähtyä hetki. Nosta kulhot jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.

7. Mausta pannacotat mieluisilla lisukkeilla ennen tarjoilua.