Paksu kinuskikastike resepti

Paksu kinuskikastike
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea ja paksu kinuskikastike. Erimenusta löytyy ohje myös notkeaan kinuskikastikkeeseen. Paksu kinuskikastike sopii erinomaisesti myös täytekakkujen täytteeksi. Ohjeella tulee n. 2 dl kastiketta. Tässä reseptissä on käytetty riisijuomaa, mutta voit valmistaa kastikkeen myös muista ruokavalioosi sopivista kasvijuomista.

Reseptikuvassa kastiketta tarjoillaan puolukkamuffinien kanssa. Katso muffinien resepti: www.erimenu.fi/resepti/puolukkamuffinit-kinuskikastikkeella

Ainesosat

1,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
0,25 dl sokeria
0,5 dl siirappia
1,5 rkl perunajauhoja
25 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, perunatärkkelys(jauho), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Mittaa neste, sokeri, siirappi ja perunajauhot kattilaan. Sekoita.

2. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta pois liedeltä.

3. Lisää rasva kattilaan. Sekoita tasaiseksi.