
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen paisti hautuu punaviinissä. Halutessasi voit käyttää punaviinin tilalla kahvia. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen ja vihersalaatin kanssa.
Ainesosat
1,5 kg | naudan paistia |
1 rkl | hienoa merisuolaa |
1 rkl | mustapippuria |
170 g | pekonia |
4 | sipulia |
4 | porkkanaa |
1 | lanttu |
0,4 dl | punaviiniä |
Valmistusohje
1. Anna paistin lämmetä huoneenlämmössä tunti. Kuivaa paisti ja pyöräytä paisti kuumalla pannulla molemmin puolin, jotta lihasnesteet eivät pääse hukkaan paiston aikana. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Asettele pekoniviipaleet päälle.
2. Nosta paisti uunivuokaan. Kuori sipulit, porkkanat ja lanttu. Leikkaa sipulit neljään osaan. Lohko porkkanat ja lanttu isoiksi kuutioiksi.
3. Laita kasvikset vuokaan paistin reunoille ja kaada punaviini päälle. Peitä vuoka foliolla.
4. Paista 150-175-asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Paistoaika riippuu paistin paksuudesta, valmiin paistin sisälämpötilan pitäisi olla 65-70 astetta.
5. Poista pekoniviipaleet paistin päältä ja viipaloi paisti. Siivilöi liemi ja suurusta kastikkeeksi. Nosta paisti, pekonit ja kasvikset tarjoiluvadille. Valuta kastike päälle tai tarjoile eri astiasta.