
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Valmiit tortillat taipuvat moneen! Täytä tortillat, rullaa ja paista rapeiksi. Resepti on saanut inspiraatiota meksikolaisista paistetuista tortillarullista (taquito). Tässä reseptissä rullat tarjoillaan raikkaalla salaattipedillä. Tortillojen täytteen kannattaa olla paksua, jotta täyte ei valu ulos.
Reseptikuvan salaattiin on lisätty myös etikkamarinoitua punasipulia. Reseptin löydät Erimenusta: www.erimenu.fi/resepti/etikkamarinoitu-punasipuli
Ainesosat
Täyte: | |
600 g | jauhelihaa (esim. naudasta) |
0,75 tl | suolaa |
0,5 tl | sitruunapippuria |
200 g | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
Lisäksi: | |
12 | gluteenitonta tortillaa |
Paisto: | |
2 rkl | rypsiöljyä |
Salaatti: | |
1 pussi | jääsalaattia |
500 g | kirsikkatomaatteja |
1 | kurkku |
1 | paprika |
Valmistusohje
1. Paista täytteen jauheliha kypsäksi paistinpannulla omassa rasvassaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita jauhelihan joukkoon "jugurtti".
3. Levitä tortillat puhtaalle pöydälle. Jaa täyte tortillojen keskelle.
4. Rullaa tortillat tiukasti. Kiinnitä rullat kiinni cocktailtikulla.
5. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla. Lisää puolet rullista pannulle ja paista 8 minuuttia. Käännä kahden minuutin välein, jolloin rulla saa neljältä sivulta hyvän paistopinnan. Lisää pannulle 1 rkl öljyä ennen loppujen rullien paistoa.
6. Valmista salaatti. Huuhtele ja revi salaatinlehdet. Pese ja puolita tomaatit. Pese ja pilko kurkku ja paprika.
7. Poista rullista cocktailtikut ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin kanssa. Valuta annokselle halutessasi "jugurttia".