Paistetut sipulirenkaat vehnästä resepti

Paistetut sipulirenkaat vehnästä
Kasvisruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Itse valmistaen voi käyttää mieluisia ja ruokavalioon sopivia aineksia. Tässä leivitys on tehty vehnäjauhosta ja vehnäkorppujauhosta, mutta voit käyttää myös muita viljoja. Mausta mieltymysten mukaan.

Ainesosat

2 isoa sipulia
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäkorppujauhoja
Paistamiseen:  
0,5 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), mustapippuri, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori sipulit. Leikkaa ne paksuiksi renkaiksi. Irrota sisäkkäiset renkaat toisistaan. (Käytä sipulin sisus toisessa ruuassa.)

2. Sekoita pienessä kulhossa jauho ja mausteet.

3. Riko toiseen kulhoon munat ja sekoita niiden rakenne rikki.

4. Kaada kolmanteen kulhoon ruokavalioon sopivaa korppujauhoa.

5. Pyörittele sipulirengas kerrallaan ensin jauho-maustesekoituksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

6. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipulirenkaat miedolla lämmöllä kullanruskeiksi. Kääntele renkaita paiston aikana. Nosta valmiit renkaat talouspaperilla vuoratun lautasen päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy  paperiin.

7. Tarjoa heti lämpimänä.