Paistetut sipulirenkaat resepti

Paistetut sipulirenkaat
Kasvisruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Paistetut sipulirenkaat ovat kiva naposteltava. Käytä mieluisia mausteita ja omaan ruokavalioosi sopivia jauhotuotteita.

Voit korvata kananmunan säilykekikherneen liemellä eli aquafaballa.

Ainesosat

2 isoa sipulia
0,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 kananmunaa
1,5 dl gluteenittomia korppujauhoja
Paistamiseen:  
0,5 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), gluteeniton kaura, mustapippuri, peruna (juures), E471, rypsiöljy, E450, E300, E330, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori sipulit. Leikkaa ne paksuiksi renkaiksi. Irrota sisäkkäiset renkaat toisistaan. (Käytä sipulin sisus toisessa ruuassa.)

2. Sekoita pienessä kulhossa jauho ja mausteet.

3. Riko toiseen kulhoon munat ja sekoita niiden rakenne rikki.

4. Kaada kolmanteen kulhoon ruokavalioon sopivaa korppujauhoa.

5. Pyörittele sipulirengas kerrallaan ensin jauho-maustesekoituksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

6. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipulirenkaat miedolla lämmöllä kullanruskeiksi. Kääntele renkaita paiston aikana. Nosta valmiit renkaat talouspaperilla vuoratun lautasen päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

7. Tarjoa heti lämpimänä.