
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Nopea arkiruoka valmistuu possun suikaleista, kasviksista ja nuudeleista. Tarkista, että käyttämäsi nuudelit sopivat ruokailijoiden ruokavalioon (osassa nuudeleita on esimerkiksi kananmunaa). Ruuanlaitto nopeutuu entisestään, kun käytät valmista pakastekasvissekoitusta.
Ainesosat
200 g | gluteenittomia nuudeleita (esim. riisistä) |
1 tl | tuoretta inkivääriä |
3 rkl | rypsiöljyä |
250 g | possun suikaleita |
60 g | lanttua |
150 g | kesäkurpitsaa |
100 g | purjosipulia |
1 rkl | siirappi |
1 tl | suola |
0,5 tl | mustapippuri |
Linkitetyt ruoka-aineet:
riisi (vilja), inkivääri, sika, lanttu, kesäkurpitsa, purjo, siirappi, ruokasuola, rypsiöljy, chili, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
5
kpl
1. Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja valuta.
2. Kuori ja raasta inkivääri.
3. Kuumenna öljy korkealaitaisessa paistinpannussa. Ruskista lihasuikaleet inkiväärin kanssa pannulla.
4. Kuori lanttu ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa paksuiksi tikuiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
5. Lisää kasvikset pannulle. Paista hetki. Lisää mausteet ja nuudelit.
6. Anna hautua 5 minuuttia kannen alla.