Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tarjoile file esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja kasvisten tai salaatin kanssa.
Ainesosat
Mausteseos: | |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
1 tl | paprikajauhetta |
Muut ainekset: | |
1,5 kg | possun ulkofileetä |
2-3 | sipulia |
2 | porkkanaa |
8-10 | kuivattua luumua |
Kastike: | |
paistolientä | |
1-2 rkl | perunajauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, paprikajauhe, sika, sipuli, porkkana, luumu, mustapippuri, perunatärkkelys(jauho)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Sekoita mausteseoksen ainekset yhteen.
2. Hiero mausteseos puhdistetun lihan pintaan. Laita liha paistopussiin.
3. Kuori ja lohko sipulit ja porkkanat. Laita ne sekä luumut paistopussiin lihan kanssa.
4. Työnnä lihaan lihalämpömittari. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan reikä.
5. Kypsennä 125-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia, kunnes lihan sisälämpö on 80 astetta. Anna vetäytyä hetki.
6. Valmista kastike. Siivilöi possun paistoliemi kattilaan ja kuumenna liemi.
7. Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä. Lisää seos kuumaan paistoliemeen ja kiehauta. Mausta kastiketta tarpeen mukaan.
8. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen kanssa.