
Makeat piparit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tässä keksireseptissä on rouheena hasselpähkinää. Voit käyttää hyvin myös muuta pähkinää tai mantelia, jos ne sopivat ruokavalioosi.
Ainesosat
2,5 dl | fariinisokeria |
1 rkl | maissitärkkelystä |
1 tl | suolaa |
2 | kananmunan valkuaista |
2 dl | pähkinärouhetta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
siirappi, ruokasuola, kananmuna, hasselpähkinä, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl
1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita fariinisokeri, maissitärkkelys ja suola keskenään kulhossa.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa, puhtaassa kulhossa.
3. Nostele valkuaisvaahto varovasti kuivien aineiden sekaan. Lisää varovasti myös pähkinärouhe.
4. Nostele taikina pieniksi keoiksi leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle.
5. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä, ennen kuin nostat ne uunipelliltä.