Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Paista kerralla pellillinen meheviä kasvispihvejä. Voit vaihdella kasviksia oman ruokavaliosi ja mieltymystesi mukaan. Cashewpähkinät voi korvata esimerkiksi kypsillä säilötyillä kikherneillä.
Ainesosat
100 g | cashewpähkinöitä |
1 dl | vettä |
2 dl | kvinoaa |
1 | kesäkurpitsa |
1 | pieni lanttu |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | purjo |
200 g | pakasteherneitä |
150 g | maidotonta tuore"juustoa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
0,5 dl | perunajauhoa |
2 tl | oreganoa |
1 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
öljyä |
Valmistusohje
1. Laita pähkinät veteen likoamaan.
2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Pese kesäkurpitsa. Kuori ja huuhtele lanttu. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna purjon valkoinen osa. Laita vihreä osa sivuun odottamaan.
4. Soseuta sulatetut herneet, tuore"juusto" ja pähkinät liotusvesineen sauvasekoittimella.
5. Yhdistä kasvisraasteet, valkosipuli, valkea purjosilppu ja herneseos. Lisää kvinoa, perunajauhot ja mausteet hyvin sekoittaen.
6. Levitä massa leivinpaperoidulle pellille. Jaa massa veitsellä 20 palaan.
7. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
8. Hienonna purjon vihreä osa ja paista öljyssä pannulla. Koristele valmiit kasvispihvit paistetulla purjolla. Tarjoile esimerkiksi ruokavalioosi sopivan salaatin kanssa.