Pähkinä-kasvispihvit pellillä resepti

Kasvispihvit pellillä
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Paista kerralla pellillinen meheviä kasvispihvejä. Voit vaihdella kasviksia oman ruokavaliosi ja mieltymystesi mukaan. Cashewpähkinät voi korvata esimerkiksi kypsillä säilötyillä kikherneillä.

Ainesosat

100 g cashewpähkinöitä
1 dl vettä
2 dl kvinoaa
1 kesäkurpitsa
1 pieni lanttu
2 valkosipulinkynttä
1 purjo
200 g pakasteherneitä
150 g maidotonta tuore"juustoa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
0,5 dl perunajauhoa
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
  öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: cashewpähkinä, vesi, kesäkurpitsa, lanttu, valkosipuli, purjo, herne, oregano, ruokasuola, kvinoa, gluteeniton kaura, rypsiöljy, riboflaviini, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), peruna (juures), E200, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Laita pähkinät veteen likoamaan.

2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Pese kesäkurpitsa. Kuori ja huuhtele lanttu. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna purjon valkoinen osa. Laita vihreä osa sivuun odottamaan.

4. Soseuta sulatetut herneet, tuore"juusto" ja pähkinät liotusvesineen sauvasekoittimella.

5. Yhdistä kasvisraasteet, valkosipuli, valkea purjosilppu ja herneseos. Lisää kvinoa, perunajauhot ja mausteet hyvin sekoittaen.

6. Levitä massa leivinpaperoidulle pellille. Jaa massa veitsellä 20 palaan.

7. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

8. Hienonna purjon vihreä osa ja paista öljyssä pannulla. Koristele valmiit kasvispihvit paistetulla purjolla. Tarjoile esimerkiksi ruokavalioosi sopivan salaatin kanssa.