Pääsiäiskakku resepti

Pääsiäiskakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kakkuresepti, jota voit muokata omaan ruokavalioosi sopivaksi. Voit käyttää maitotuotteiden tilalla kasvipohjaisia valmisteita. Maustetuista tuotteista saat enemmän makua kakkuun kuin maustamattomista. Hedelmiä ja marjoja vaihtelemalla kakku muuntautuu moneksi.

Ohje: Suvi Ruotsalainen

Ainesosat

Pohja:  
75 g maidotonta margariinia
5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl siirappia
0,5 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte 1:  
3 liivatelehteä
400 g laktoositonta mangojugurttia
Täyte 2:  
2 limeä
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta (maustettua) tuorejuustoa
1 rkl sokeria
3 liivatelehteä
Täyte 3:  
3,5 dl mangososetta
2 liivatelehteä
Linkitetyt ruoka-aineet: siirappi, vesi, ruokosokeri, mango, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, limetti, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, liivate-gelatiini (sika)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista pohja. Sulata rasva ja sekoita muut aineet sekaan. Tasoittele taikina irtopohjavuoan pohjalle kevyesti painellen.

2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Valmista täyte 1. Liota kolme liivatelehteä kylmässä vedessä viiden minuutin ajan. Puristele ne kuiviksi ja lisää tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada seos ohuena nauhana jugurtin joukkoon samalla hyvin vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

4. Valmista täyte 2. Pese lime, raasta sen kuori ja purista mehu. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, limen kuori ja mehu sekä hiukan sokeria. Säästä tilkka limen mehua liivatteita varten. Liota kolme liivatelehteä ja lisää ne kiehuvaan limemehutilkkaan. Lisää seos täytteeseen. Kaada toinen täyte kakkuvuokaan ja laita vuoka takaisin jääkaappiin.

5. Kaada sose astiaan. Liota kaksi liivatelehteä, sekoita kiehuvaan vesitilkkaan ja sekoita soseen joukkoon. Kaada valmis seos kakun pinnalle koristekerrokseksi.

6. Anna kakun hyytyä yön yli. Ennen tarjoilua voit koristella kakun haluamillasi makeisilla tai suklaakuvioilla.