Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kakkuresepti, jota voit muokata omaan ruokavalioosi sopivaksi. Voit käyttää maitotuotteiden tilalla kasvipohjaisia valmisteita. Maustetuista tuotteista saat enemmän makua kakkuun kuin maustamattomista. Hedelmiä ja marjoja vaihtelemalla kakku muuntautuu moneksi.
Ohje: Suvi Ruotsalainen
Ainesosat
Pohja: | |
75 g | maidotonta margariinia |
5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,5 dl | siirappia |
0,5 dl | vettä |
0,5 dl | sokeria |
0,5 tl | leivinjauhetta |
Täyte 1: | |
3 | liivatelehteä |
400 g | laktoositonta mangojugurttia |
Täyte 2: | |
2 | limeä |
2 dl | laktoositonta vispikermaa |
200 g | laktoositonta (maustettua) tuorejuustoa |
1 rkl | sokeria |
3 | liivatelehteä |
Täyte 3: | |
3,5 dl | mangososetta |
2 | liivatelehteä |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sulata rasva ja sekoita muut aineet sekaan. Tasoittele taikina irtopohjavuoan pohjalle kevyesti painellen.
2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Valmista täyte 1. Liota kolme liivatelehteä kylmässä vedessä viiden minuutin ajan. Puristele ne kuiviksi ja lisää tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada seos ohuena nauhana jugurtin joukkoon samalla hyvin vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
4. Valmista täyte 2. Pese lime, raasta sen kuori ja purista mehu. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, limen kuori ja mehu sekä hiukan sokeria. Säästä tilkka limen mehua liivatteita varten. Liota kolme liivatelehteä ja lisää ne kiehuvaan limemehutilkkaan. Lisää seos täytteeseen. Kaada toinen täyte kakkuvuokaan ja laita vuoka takaisin jääkaappiin.
5. Kaada sose astiaan. Liota kaksi liivatelehteä, sekoita kiehuvaan vesitilkkaan ja sekoita soseen joukkoon. Kaada valmis seos kakun pinnalle koristekerrokseksi.
6. Anna kakun hyytyä yön yli. Ennen tarjoilua voit koristella kakun haluamillasi makeisilla tai suklaakuvioilla.