Päärynät mehussa resepti

Päärynät mehussa
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näyttävät jälkiruokapäärynät saat keittämällä ne kokonaisina kypsiksi vahvanpunaisessa mehussa. Tarjoa päärynät kokonaisina tai puolikkaina sellaisenaan tai mieluisten lisukkeiden kera.

Ainesosat

4 pientä ja pyöreää päärynää
1,5 l vahvaa mustaherukkamehua
0,5 dl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: päärynä, mustaherukka, vesi, ruokosokeri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori päärynät, mutta jätä kara paikoilleen.

2. Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Lisää päärynät. Mehun tulee peittää päärynät karat alareunaan asti.

3. Keitä hedelmiä 30-35 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

4. Anna päärynöiden jäähtyä keitinvedessä. Voit säilyttää ne mehussa seuraavaan päivään, jolloin ne imevät enemmän väriä.

Reseptiin liittyviä tuotteita