
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullisen suklainen brownie säilykepäärynäpaloilla. Voit käyttää myös muita säilykehedelmiä tai vaikka tuoreita marjoja. Käytä suorakulmion mallista (tai pyöreää) piirakkavuokaa. Jos haluat pellillisen piirakkaa, tee taikina kaksinkertaisena.
Ainesosat
140 g | maidotonta tummaa suklaata |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
2 dl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta |
1 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2 tl | ksantaania |
0,5 tl | kanelia (voi jättää myös pois) |
0,5 tl | suolaa |
0,2 dl | päärynän liemimehua |
0,5 dl | säilykepäärynäpaloja |
Valmistusohje
1. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
2. Vatkaa kulhossa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt suklaa.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivat aineet ja säilykepäärynöiden liemimehu. Voit lisätä jauhot taikinaan siivilän lävitse, jolloin vältät jauhomöykyt taikinassa.
4. Leikkaa päärynät pieniksi paloiksi ja lisää ne taikinaan viimeiseksi varovasti käännellen.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (tai voideltuun ja jauhotettuun) vuokaan (n. 30 cm x 20 cm).
6. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.