Päärynäbrownie resepti

Päärynäbrownie
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullisen suklainen brownie säilykepäärynäpaloilla. Voit käyttää myös muita säilykehedelmiä tai vaikka tuoreita marjoja. Käytä suorakulmion mallista (tai pyöreää) piirakkavuokaa. Jos haluat pellillisen piirakkaa, tee taikina kaksinkertaisena.

Ainesosat

140 g maidotonta tummaa suklaata
100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ksantaania
0,5 tl kanelia (voi jättää myös pois)
0,5 tl suolaa
0,2 dl päärynän liemimehua
0,5 dl säilykepäärynäpaloja
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ksantaanikumi, kaneli, ruokasuola, päärynä, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.

2. Vatkaa kulhossa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt suklaa.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivat aineet ja säilykepäärynöiden liemimehu. Voit lisätä jauhot taikinaan siivilän lävitse, jolloin vältät jauhomöykyt taikinassa. 

4. Leikkaa päärynät pieniksi paloiksi ja lisää ne taikinaan viimeiseksi varovasti käännellen.

5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (tai voideltuun ja jauhotettuun) vuokaan (n. 30 cm x 20 cm).

6. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.